Spring til indhold
Henning Christiansen & Joseph Beuys

Henning Christiansen Arkiv

Et arkiv om Grøn-øre komponisten Henning Christiansen (1932-2008) oprettet af Thorbjørn Reuter Christiansen, søn af Henning Christiansens . Arkivet er løbende opdateret. Kom forbi med jævne mellemrum eller følg os på SoMe. Vi fortæller om udstillinger, events, værker og udgivelser, og du kan købe musik, tryk osv. i vores butik.

Ideen er at systematisere og udgive materiale fra Henning Christiansen levetid. 

Thorbjørn har i 23 år arbejdet med at få 30.000 dokumenter og 400 spolebånd samt 100 kassettebånd digitaliseret.
Derudover er Henning Christiansen Arkiv en forening i dag, som arbejder i hærdet for at gøre Henning Christiansens øvre spræl levende.  Formålet er: At udgive og opføre værker i Hennings ånd.

Alt dette havde ikke kunnet lade sig gøre uden hjælp. Vi er meget taknemmelige for den støtte vi har modtaget fra:

Augustinus Fonden har støttet med at realisere arkivet til dybdegående arkivarbejde, som består i detektivarbejde og sorteringen af tusindvis af dokumenter, spolebånd, noder og kunstværker. Derudover har Augustinus Fonden støttet udstilling produktionen i arkiv samt koncerter med Henning Christiansens musik.

15. Juni Fonden har støttet med arkivarbejde.

Ny Carlsbergfondet har støttet med at få 30.000 dokumenter scannet som breve, noder, tekster af og om Henning Christiansen.

Politiken Fonden støttede Henning Christiansen Arkiv ved at få digitaliseret 400 spolebånd af lydmanden Claus Byrith.

Statens Kunstfond har støttet udstilling produktionen af Henning Christiansen Arkiv samt udgivelser af Henning Christiansen Arkiv.

Koda har støttet udgivelser af Henning Christiansen Arkiv.

Art Music Denmark har støttet rejse af Henning Christiansen Arkiv, så vi har kunnet optræde med nye interpretationer af Henning Christiansen musik.